Dampkappen – Chef! Keukens

Dampkappen

Een krachtige dampkap is niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Dampkappen verminderen vrijgekomen geur en vocht én ze zorgen voor circulatie. Dat is aangenaam, zeker als u de keuken ook gebruikt als leefruimte.

Dampkap neemt kookgeur weg

Een dampkap is onmisbaar in uw keuken. Ze zuigt alle geuren weg die vrijkomen tijdens het eten – tenminste: als uw dampkap perfect zit. Zo babbelt u na het eten gezellig bij in een fris ruikende keuken, aan een propere tafel zonder vetlaagje.

Perfecte dampkap voor úw keuken

Dampkappen bestaan in allerlei vormen en maten. Wilt u een exemplaar dat in het oog springt? Dan is de schouwkap perfect. Liever een model dat minder opvalt? Dan zit u goed met een tussenbouw-, onderbouw- of plafonddamkap. 

Of wat dacht u van een downdraft-afzuigsysteem? Dat is het nieuwste van het nieuwste: het zit ín uw werkblad en is bijna onzichtbaar. Zo blijft uw plafond vrij – ideaal als u een strakke look wilt creëren.

Lucht afvoeren of zuiveren?

Er bestaan twee systemen om kookgeuren in de kiem te smoren:

1. luchtafvoer – De lucht gaat via een buis naar buiten.

2. luchtcirculatie – De lucht blijft in het circulatiesysteem, dat de lucht filtert en opnieuw uw keuken inblaast. Dit systeem biedt een oplossing als u geen buis kunt steken om lucht af te voeren – vaak het geval bij kookeilanden.

Mogelijkheden zat dus. Wij denken graag met u mee om te zien welke dampkap het beste past in uw keuken!

De capaciteit van dampkappen

Uiteraard wilt u dat alle kookgeurtjes goed worden afgevoerd. Daarom is het belangrijk dat u een dampkap kiest met de juiste capaciteit, afgestemd op de afmetingen van uw keuken. De capaciteit wordt uitgedrukt in kubieke meter per uur (m3/uur). 

Hoe berekent u nu de capaciteit voor úw situatie? Neem eerst de kubieke inhoud van uw keuken – en vermenigvuldig dat cijfer maal 10. Bijvoorbeeld: als uw keuken 40 m3 bevat, dan moet uw dampkap een capaciteit hebben van minstens 400 m3/uur. Hebt u een open keuken? Vermenigvuldig dan de kubieke inhoud van uw keuken maal 20.

Kom naar de winkel

Geen idee wat de beste dampkap is voor uw keuken? Kom langs in onze toonzalen. We overlopen uw mogelijkheden en adviseren u bij uw keuze. Trouwens, wist u dat u bij Chef! Keukens zeker bent van de laagste internetprijs?

image

Blokschouwdampkappen

Een blokschouwdampkap wordt aan de muur bevestigd - vlak boven de kookplaat. U hebt de keuze tussen heel wat uitvoeringen. De blokschouwdampkap is een van de meest voorkomende dampkappen in Belgische keukens.

image

Eilanddampkappen

Een eilanddampkap is speciaal ontworpen om te pronken boven uw kookeiland. Ze wordt aan uw plafond gemonteerd en is langs alle kanten netjes afgewerkt. Bij Chef! Keukens vindt u een groot aanbod. Komt u eens kijken?

image

Wandschouwdampkappen

Een wandschouwdampkap wordt aan de muur gemonteerd. U kunt kiezen tussen een plat en schuin model - beschikbaar in heel wat uitvoeringen. Of wat dacht u van een diagonaal exemplaar? Geen kans meer om uw hoofd te stoten dan! Kom naar Chef! Keukens om uw mogelijkheden te ontdekken.

image

Telescopische dampkappen

Een telescopische dampkap wordt netjes weggewerkt in een bovenkast. Schuift u ze uit? Dan wordt de lucht weggezogen. Gebruikt u ze niet? Dan is de dampkap - in 'ingeschoven' modus - haast onzichtbaar in uw keuken. Bij Chef! Keukens hebt u een ruime keuze aan telescopische dampkappen.

image

Plafonddampkappen

Plafonddampkappen zijn geïntegreerd in uw plafond. Ideaal voor een strakke look boven uw kookeiland. Chef! Keukens heeft heel wat verschillende uitvoeringen van plafonddampkappen: kom u gerust eens informeren.

image

Inbouwdampkappen

Een inbouwdampkap wordt ingebouwd in uw keuken - ze zit bijvoorbeeld volledig weggewerkt in een kast. Kunt u zich daar maar moeilijk iets bij voorstellen? Springs eens binnen: dan wordt het helemaal duidelijk.

image

Geïntegreerde dampkappen

Een geïntegreerde dampkap wordt geplaatst tussen twee bovenkasten, er komt een paneel voor in de stijl van uw keuken. Deze dampkap wordt dus alleen zichtbaar als u ze opentrekt. Chef! Keukens heeft voor u de geknipte geïntegreerde dampkap: kom maar af.

image

Schoonmaakproducten

U houdt uw dampkap graag proper. Dat lukt perfect met de schoonmaakmiddelen van Bling. Door hun unieke samenstelling garanderen ze een nette hygiëne en een schitterende uitstraling.