Keukenbladen – Chef! Keukens

Keukenbladen

Keukenbladen vormen een cruciaal onderdeel in uw keuken. Je hebt de keuze uit veel verschillende materialen en kleuren. Het is belangrijk dat deze bij je smaak en interieur passen. 

Een keukenblad moet niet alleen op visueel vlak aansluiten bij de stijl van de keuken, daarnaast moet ze ook onderhoudsvriendelijk en hygiënisch zijn. Bovendien is het mooi meegenomen wanneer een keukenblad over een uitstekende duurzaamheid beschikt en ze bijgevolg bestand is tegen (intensief) dagelijks gebruik. Wij zetten de diverse keukenbladen graag voor u op een rijtje.

image

Kunststof keukenbladen

Keukenbladen in kunststof zijn razend populair. Dit niet alleen omdat ze verkrijgbaar zijn in duizend en één soorten, maar ook omdat ze bestaan uit twee lagen. De bovenste laag vormt een flinterdun stukje laminaat waardoor het kunststof keukenblad haar krasbestendige eigenschappen krijgt. Een kunststof keukenblad is ook steeds erg aantrekkelijk geprijsd.

image

RVS keukenbladen

Strak, onderhoudsarm en hygiënisch, dat zijn in drie woorden de belangrijkste eigenschappen van een keukenblad in RVS. Van alle verschillende soorten keukenbladen op de markt is de uitvoering in RVS bovendien ook het meest hittebestendig. RVS keukenbladen zijn bijzonder geschikt om te gebruiken in niet alleen moderne, maar ook in industriële keukens.

image

Composiet keukenbladen

Keukenbladen van composiet zijn bijzonder populair. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ze in elke keuken tot hun recht komen. Composiet bestaat uit een mix van kunststof en kleine stukjes natuursteen. Kiezen voor een keukenblad van composiet betekent dat u bent verzekerd van prima waterdichte, krasbestendige en hygiënische eigenschappen.

image

Houten keukenbladen

Keukenbladen die zijn gemaakt van hout realiseren een gezellige, warme sfeer in de keuken. Vroeger waren keukenbladen van hout erg populair, maar door de jaren heen is hun populariteit sterk afgenomen. Om hout beter geschikt te maken als materiaal voor een keukenblad wordt er tegenwoordig voor gekozen om ze te voorzien van een toplaag.

image

Betonnen keukenbladen

De keuze voor een betonnen keukenblad zorgt er voor dat uw keuken over een moderne, industriële look komt te beschikken. Beton is niet alleen hard, maar ook glad en slijtvast. Daarnaast is ze prima opgewassen tegen hitte. Wilt u, uw betonnen keukenblad minder gevoelig maken voor vlekken? Kies er dan voor om ze te laten polieren!

image

Glazen keukenbladen

In moderne keukens kunt u tegenwoordig erg vaak keukenbladen van glas terugvinden. Deze worden gemaakt van industrieel gehard glas wat er voor zorgt dat het keukenblad over waterdichte, krasbestendige en hittebestendige eigenschappen komt te beschikken. In een strakke en moderne keuken komen glazen keukenbladen ongetwijfeld het best tot hun recht.

image

Granieten keukenbladen

Graniet is de vorm van natuursteen die het vaakst wordt gebruikt in de keuken. Dit komt niet in het minst door haar luxueuze en bovendien ook rustieke uitstraling. Een keukenblad van graniet ziet er echter niet alleen goed uit, daarnaast is ze ook nog eens hitte- en krasbestendig.