Houten keukenblad – Chef! Keukens

Een houten keukenblad voor sfeer en gezelligheid

Hout staat er als natuurlijk materiaal om bekend steevast te zorgen voor sfeer en gezelligheid in de keuken. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat houten keukenbladen in menig aantal woningen zijn terug te vinden. Het is echter niet alleen van belang dat een houten keukenblad er goed uitziet, daarnaast moet ze eveneens aan hoge eisen kunnen voldoen op vlak van onderhoud, hygiëne en hittebestendigheid. Omwille van deze reden wordt er zeer vaak geopteerd voor het gebruik van harde houtsoorten zoals met name eik, beuk, mahonie evenals teak. Voor welke van deze verschillende houtsoorten u uiteindelijk zult kiezen is uiteraard ook een beetje afhankelijk van uw persoonlijke smaak en voorkeur.

Een natuurlijk product met een unieke, warme uitstraling

Het belangrijkste voordeel dat is verbonden aan het laten plaatsen van een houten werkblad is terug te vinden in de unieke en warme uitstraling waarover ze beschikt. Dit voordeel kan echter ook aanzien worden als een nadeel, want hout staat er om bekend te 'leven'. Dit betekent dat ze sterk kan worden beïnvloed door zowel vocht als warmte. Bovendien is hout als materiaal vanwege haar open structuur ook gevoeliger voor vlekken. Wat dat betreft kunnen werkbladen die zijn gemaakt van bijvoorbeeld composiet of roestvrij staal dan ook interessanter zijn.

Het onderhouden van een houten keukenblad

De keuze maken om een houten keukenblad te integreren in uw keuken zorgt er eveneens voor dat u rekening moet houden met een bepaalde vorm van onderhoud. In vergelijking met werkbladen die zijn gemaakt van andere materialen vereist hout immers heel wat meer aandacht. Een werkblad van hout moet dan ook ten minste twee keer per jaar worden ingewreven met olie. Hou er bovendien rekening mee dat u nooit rechtstreeks hete pannen op het hout plaatst. Op deze manier kunnen namelijk permanente brandvlekken ontstaan die de uitstraling van uw houten keukenblad uiteraard niet ten goede komen. Gebruikmaken van onderzetters kan dit probleem gelukkig voorkomen.

Spring eens binnen

Meer weten over een houten keukenblad? Kom eens langs in een toonzaal: onze adviseurs geven graag een woordje uitleg.