Keukenopstellingen – Chef! Keukens

De juiste keukenopstelling

Er zijn verschillende keukenopstellingen mogelijk. Welke past het best in úw woning? Dat is vooral afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Een populaire keukenopstelling is de L-vorm, ook hoekkeuken genoemd. Deze opstelling garandeert u veel werk- en opbergruimte en creëert een open sfeer.

Een rechte keuken is een opstelling met maar één zijde, die is mogelijk in zowat elk huis. Door de compactheid komt deze opstelling vaak voor in kleinere woningen. In een lange smallere ruimte kunt u beter een parallel keuken plaatsen. 

Hebt u veel ruimte? Dan kunt u gerust kiezen voor de grote keukenopstelling in U-vorm. Ook een eiland keuken of een keuken met een keukenblok is dan een interessante optie. Bijna alle opstellingen zijn mogelijk als open keuken

image

Kookeiland

In een eilandkeuken steelt het centrale eiland de show. De blok biedt u extra werk- en opbergruimte. En kan daarnaast dienst doen als bar, eettafel, ... U beleeft er ongetwijfeld veel plezier aan!

image

Hoekkeukens

Hoekkeukens tellen twee zijdes: een lange en een korte, in een L-vorm met elkaar verbonden. Dankzij deze praktische keukenopstelling hebt u alles binnen handbereik. Hoe u de opbergruimte in de hoek optimaal benut? Met een handig draaisysteem, ook carrousel genoemd.

image

Goedkope rechte keukens

Is uw beschikbare ruimte recht en smal? Kies dan slim en ga voor een rechte keuken. Chef! Keukens plaatst de keukenkasten en kwaliteitsapparatuur op een rij. Resultaat? U hebt voldoende opbergruimte én maximale bewegingsvrijheid tijdens het koken.

image

Keukens met bar

Keukens met bar zijn gezelligheid troef. Want een keuken met bar is niet alleen een kookplaats, maar ook een leefruimte. De barkrukken lonken uitnodigend naar gezinsleden en vrienden. Terwijl zij plaatsnemen aan de bar, kookt u rustig verder: ideaal om ondertussen een fijne babbel te doen.

image

G-keukens

De G keuken is een ideale keukenopstelling wanneer u veel werkruimte in de keuken wilt. Deze keukenopstelling lijkt op de U vormige keuken met het verschil dat de G keuken wat groter is.

image

L-keukens

Wilt u efficiënt met de ruimte in uw keuken omgaan? Overweeg dan een L-keuken! Deze keukenopstelling maakt namelijk goed gebruik van de beschikbare ruimte. Zo wordt met deze opstelling de ruimte in de hoek goed benut.

image

U-keukens

U-keukens bestaan, zoals de naam al doet vermoeden, uit drie aaneengesloten zijdes die een U vormen, ze zijn hierdoor erg praktisch. Dankzij de drie zijdes heeft u extra veel opbergruimte tot uw beschikking voor al uw keukengerei. Koken wordt zo een stuk leuker.

image

Parallelkeukens

Een parallel keuken bestaat uit twee losse keukenelementen die parallel aan elkaar staan. Je hebt voldoende, maar minder dan bij een eilandkeuken, ruimte nodig om een parallel keuken te kunnen realiseren. De parallele keuken is erg efficiënt omdat het de ruimte zo optimaal mogelijk gebruikt.

image

Open keukens

Het bijzonder het sociale karakter van een open keuken zorgt er voor dat steeds meer gezinnen er met veel plezier gebruik van maken. Lees hier alles over de voordelen en mogelijkheden van een open keuken. 

image

Keuken met keukenblok

Een keukenblok welke past in de stijl van uw keuken kan beschouwd worden als een echt sieraad voor uw woning.

image

Kleine keukens

Hebt u een kleine keuken? Dan is het extra belangrijk om goed na te denken over de inrichting ervan. Zodat u een leuke plek creëert: voldoende werkruimte, goede toestellen, uitnodigende sfeer, …