Verrijk uw kookervaring met een kookeiland – Chef! Keukens

Kookeiland

We brengen tegenwoordig veel meer tijd door in onze keuken in vergelijking met vroeger. Dat heeft deels te maken met het feit dat de keuken buiten de woonkamer een soort van tweede ontmoetingsplaats is geworden. Mede omwille van deze reden en om de interactie met de andere huisgenoten niet te verliezen wordt er tegenwoordig door steeds meer mensen voor gekozen om een keuken met kookeiland in hun huis te integreren. Een eiland keuken ziet er niet alleen zeer aantrekkelijk uit, daarnaast is ze ook een plezier om in te koken. Op deze manier vormt ze dan ook een absolute meerwaarde voor elke woning waarin ze wordt geïntegreerd.

Modern keukeneiland

Een kookeiland vormt altijd een ware eye-catcher in de keuken. Dit valt misschien nog wel het meeste op bij moderne keukens met kookeiland. In dit geval wordt er namelijk steeds gebruik gemaakt van strakke lijnen en aantrekkelijke, maar toch neutrale kleuren. Deze combinatie zorgt er voor dat er een zekere uniformiteit ontstaat die het kookeiland nog prominenter aanwezig maakt in de ruimte. Bent u van plan om een keuken met kookeiland en bar te realiseren? Dan combineert u het beste van twee werelden! In eerste instantie kunt u tijdens het koken namelijk genieten van de praktische voordelen die een kookeiland met zich meebrengt, maar daarnaast creëert u op deze manier meteen ook een extra gezellige plaats om bijvoorbeeld een lekkere aperitief te drinken samen met uw huisgenoten.

Een landelijk keukeneiland

Ook een landelijke keuken met kookeiland is tegenwoordig bijzonder populair. In dit geval wordt er in principe nagenoeg altijd voor gekozen om gebruik te maken van een kookeiland met hout. Bij de meeste landelijke keukens wordt er dan geopteerd voor gelakt of massief hout. Het voordeel van deze laatste is dat haar warme uitstraling het in principe probleemloos mogelijk maakt om ze te combineren met een een groot aantal andere materialen. Op deze manier creëert u een zekere mate aan diversiteit in uw landelijke keuken terwijl er toch trouw wordt gebleven aan haar oorspronkelijke karakter.

 

Een luxe kookeiland

Zou u graag een keuken met een op en top luxueuze uitstraling willen realiseren? In dat geval is het de moeite waard om te kijken in de richting van een luxe kookeiland. In eerste instantie is het wat dit betreft mogelijk om te opteren voor een kookeiland met tafel. Zo creëert u een gezellige eetplaats waarbij het keukenblad als het ware wordt verlengd en in perfecte lijn doorloopt in de keuken. Een paar mooie barkrukken er bij en het plaatje is pas echt compleet! Een mogelijk alternatief kan worden gevonden onder de vorm van een kookeiland met bar. Op deze manier kunt u tijdens het koken gezellig samen een aperitief drinken of geniet u in de ochtend gewoon lekker gezellig van een deugddoend ontbijt. Wilt u graag meteen ontdekken hoe uw kookeiland er precies uit kan komen te zien? Dat kan! Door gebruik te maken van onze handige en zeer toegankelijke 3D-keukenontwerper is het namelijk mogelijk om in slechts 5 minuten tijd een goed beeld te krijgen van het door u gewenste kookeiland!