Open keukens – Chef! Keukens

Open keukens, zoveel meer dan gewoon een keuken

De indeling en het karakter van een keuken zijn twee factoren die uiteindelijk de uitstraling er van zullen bepalen. Een open keuken is tegenwoordig zeer populair en dat voor alle generaties.

Het feit dat ze uitstekend realiseerbaar is in verschillende stijlen zorgt er bovendien ook nog eens voor dat ze werkelijk in elke woning optimaal tot haar recht kan komen. 

Wat maakt open keukens nu precies zo populair? 

De voorbije jaren kon er reeds worden vastgesteld dat steeds meer mensen er voor kiezen om een open keuken in hun woning te integreren. Dat is niet verwonderlijk, want open keukens brengen heel wat interessante voordelen met zich mee, namelijk: 

  • Het open karakter van de keuken zorgt er voor dat ze groter lijkt, ook al is dat vaak slechts een illusie; 
  • Het is op zeer eenvoudige wijze mogelijk om contact te houden met bewoners of gasten in andere ruimtes; 
  • Open keukens zorgen er voor dat jonge ouders hun kinderen in een andere ruimte in het oog kunnen houden; 
  • Open keukens kunnen uitstekend dienst doen als bijvoorbeeld ontvangstruimte met aperitief; 

In het bijzonder het sociale karakter van een open keuken zorgt er voor dat steeds meer gezinnen er met veel plezier gebruik van maken. Bovendien wordt er bij open keukens vaak gekozen voor een strakke afwerking waardoor een zeer luxueus ogend deel van uw huis kan worden gerealiseerd.
 

Op zoek naar inspiratie voor een open keuken?

Open keukens kunnen tegenwoordig op verschillende manieren gerealiseerd worden. Laat u verrassen in één van onze toonzalen door de vele mogelijkheden. 

Heeft u nog nood aan een beetje extra inspiratie, in het bijzonder met betrekking tot de stijl waar uw open keuken over moet beschikken? Vraag dan meteen onze keukencatalogus aan en u krijgt meteen een uitstekende indruk van alle hedendaagse mogelijkheden met betrekking tot de realisatie van niet alleen een mooie, maar ook een praktische, open keuken!