Industriële keukens – Chef! Keukens

Industriële keukens

Industriële keukens doken op toen fabriekspanden voor het eerst werden omgetoverd tot woonruimtes. Keukens kregen een robuuste look, met respect voor authentieke elementen. Denk maar aan rails aan de muur en luchtpijpen. Die zijn karakteristiek voor een industriële keuken en creëren een stoere uitstraling.

Authentieke elementen in industriële keuken

Industriële keukens krijgen hun typische look door te werken met ruwe onderdelen:

  • Industriële lampen: oude fabriekslampen zijn ín, ze geven industriële keukens meteen hun typische karakter. Er zijn allerlei soorten lampen beschikbaar, van klein tot groot.
  • Betonnen werkblad: geen industriële keuken zonder betonnen werkblad. Het oogt niet alleen stoer, maar is ook sterk en hittebestendig. U hebt de keuze uit verschillende tinten grijs.
  • Verweerde houtelementen: verweerd hout brengt meteen wat warmte in een industriële keuken. Wat dacht u van een houten tafel of een verouderde houten vloer?

Materialen voor uw industriële keuken

In een industriële keuken kiest u voor materialen met een robuuste look. Hier is een hoofdrol weggelegd voor inox - begrijpelijk door zijn stoere uiterlijk en gemakkelijke onderhoud. Andere materialen waar de industriële keuken mee speelt: beton, staal en verweerd hout.

Een fabriekssfeer creëren

Door te werken met ruwe materialen krijgt de industriële keuken een ruwe, onafgewerkte look. Mensen zijn weleens bang dat dat voor een kille sfeer zorgt. Onterecht, met houten elementen en warme kleuren creëert u toch een gezellige sfeer. En dat maakt een industriële keuken net zo leuk: dat u eindeloos materialen kunt combineren.

Grote keukentoestellen

Een industriële keuken vraagt om grote keukentoestellen. Denk aan een reusachtige dampkap in inox, een vrijstaande oven en een XXL-tafel in hout. Dergelijke grote toestellen stralen luxe uit én zijn superhandig om mee te werken.

Meer informatie?

Wilt u nog meer inspiratie opdoen voor industriële keukens? Bestel dan ons gratis magazine, boordevol voorbeelden en tips.