Zwarte keukens – Chef! Keukens

Een zwarte keuken, een exclusieve keuze

Een zwarte keuken lijkt op het eerste zicht een ietwat gewaagde keuze. Toch moet het gezegd dat het gebruik van de kleur zwart in de keuken door de jaren heen sterk aan populariteit heeft gewonnen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de bijzondere en zeer exclusieve aanblik die op deze manier wordt gerealiseerd. Toch moet er ook rekening mee worden gehouden dat een zwarte keuken net wat meer onderhoud vergt dan u gewend bent.

Een exclusieve en tijdloze kleur

Wie een eigentijdse, strakke en exclusieve keuken wenst te realiseren kiest doorgaans voor lichte, neutrale kleuren. Niet zelden is het vooral de kleur wit die op bepalende wijze aanwezig is. Het gebruik van de kleur zwart vormt wat dat betreft een zeer groot contrast. Toch moet het gezegd dat er aan het realiseren van een zwarte keuken enkele zeer interessante voordelen verbonden zijn, namelijk: 

  • Een zwarte keuken is door haar exclusieve uitstraling een blikvanger in uw huis; 
  • Werken in een zwarte keuken werkt net zo efficiënt als in een witte keuken; 
  • Zwart is geen ééntonig kleur. Ze is dan ook verkrijgbaar in diverse afwerkingen; 

Schoonmaken hoeft geen probleem te zijn

Vinger- en vetvlekken lijken op het eerste zicht roet in het eten te gooien van de liefhebbers van een zwarte keuken. Toch hoeft dat niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn. U moet er alleen voor zorgen dat eventuele vlekken snel met een vochtige doek worden verwijderd. Even nawrijven met een droge doek en u zult merken dat uw zwarte keuken er altijd weer even stralend zal bijliggen.

Bovenstaande zorgt er voor dat het in tegenstelling met wat veel mensen vrezen wel degelijk mogelijk is om een exclusieve, zwarte keuken te personaliseren. Wanneer u graag nog een beetje meer inspiratie wenst op te doen raden we u aan om onze gratis keukencatalogus aan te vragen. Zo weet u meteen welke kanten u precies uit kan met uw zwarte keuken.